De maan en jouw yogapractice

Bij het beoefenen van yoga, zijn we ons ook bewust van de stand van de maan en de invloed die de maan heeft op de mens. Hoe zit dit nu precies?

De maan heeft grote invloed op watermassa.Ongeveer 2 maal per maand staan de zon, aarde en maan op één lijn, bij volle en bij nieuwe maan. Hierbij versterken de getijkrachten van de maan en zon elkaar en treden er hogere hoogwaterstanden en lagere laagwaterstanden op. Wanneer we ons bedenken dat de mens voor minimaal 65% uit water bestaat, kunnen we ons voorstellen dat de maan wel degelijk invloed op ons heeft.

De mens zit meer in zijn hoofd en wordt vaak uitbundig en zelfs een beetje overmoedig.

Veel mensen slapen niet of onrustig bij volle maan. Ook in je practice kun je onder invloed van de maan overmoedig worden, onnodige risico's nemen en daardoor blessures oplopen. Vaak is het gebruik van de bandha's ook lastig door de hoeveelheid vocht in het lichaam.

Nieuwe maan heeft een omgekeerd effect. De mens keert meer in zichzelf en er is vaak meer innerlijke rust.

Vanaf de nieuwe maan gaan dingen weer groeien. Nieuwe maan is dus een goed moment voor het starten van nieuwe dingen, een nieuwe baan, nieuwe projecten, nieuwe relaties. Het lichaam voelt vaak droog aan met nieuwe maan. Behalve de huid, bevatten ook de pezen minder vocht. Het lichaam is dus gevoeliger voor blessures en heeft een langere hersteltijd wanneer een blessure wordt opgelopen. Extra oppassen dus. De anders dagelijkse practise wordt om deze redenen afgeraden bij volle en nieuwe maan en in de les wordt er alleen zacht of helemaal niet geadjust.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur
Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.
Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

© 2008 - 2019   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.