Het verschil tussen Yoga en sport / fitness

Wat is het verschil tussen Yoga en Sport? Yoga is "innercise". Het is het tegenovergestelde van "exercise"


Ware yoga, correct beoefend, met de juiste intentie, focus, ademhaling, zorg en liefde, zal genezen. Op elk niveau. Zelfs op het niveau van de geest. Het is zo krachtig.

Yoga is oneindig subtieler en krachtiger dan een training of workout.

Yoga werkt namelijk op compleet verschillende principes.

Hoe werkt een sport training:

Een work -out of een sporttraining werkt op het principe dat je je lichaam in een bepaalde mate belast zodat het licht beschadigd en een beetje moe raakt, en er wordt doelmatig spierweefsel afgebroken. Als je dan rust door niet te trainen, goed slaapt en voedzaam eet, zul je herstellen: plus één. Dus als je ervan uitgaat dat je verstandig eet en je niet al te vaak te intensief traint, dan is je conditie en spieren hopelijk beter / sterker / sneller dan voordat je begon.

Hoe werkt yoga:

Yoga is een innerlijke oefening. "Innercise" in plaats van exersize functioneert volgens een ander principe. 

In yoga gebruiken we de wetenschap van het vertragen van de ademhaling, het kalmeren en versterken van het zenuwstelsel, het masseren van de klieren en organen en het circuleren van het bloed en de lymfen. Op deze manier bouwen we in yoga voortdurend een enorme opslagplaats van energie en vitale kracht op. Yoga geneest door de verhoogde circulatie van het bloed, de lymfen, zuurstof, energie, zelfs het bewustzijn, rond het lichaam. In essentie zorgt yoga ervoor dat energie met liefde en intelligentie in het lichaam circuleert. Zie yoga als de combinatie van een bewegende meditatie en een zelfmassage. Als je goed luistert en niet over je grens gaat breek je met yoga niets af. Daarom wordt yoga "innerlijk" genoemd, omdat het op efficiënte wijze de interne stroom verhoogt.

Een sport training breekt af, dus als je herstelt in 2 rustdagen, ben je sterker: no pain no gain. Terwijl yoga elke dag kan en moet worden gedaan. Waarom? Omdat het je energie geeft en minimale energie vereist.

Je hoort je tijdens je yoga practice en ná je practice goed te voelen.

Als je je onmiddellijk opgefrist, ontspannen, rustiger, gecentreerd, verbonden, creatief voelt, dan weet je dat je het goed gedaan hebt.
Je moet het lichaam nooit in een houding dwingen of duwen. Door het lichaam te forceren en te duwen ontbreekt de essentie, het helende en genezende van yoga.

Oefen dus elke dag met een zuivere intentie en liefde.

Het primaire doel van yogahoudingen is om verbinding te maken met het hogere zelf (bewustzijn) door de zenuwen te versterken, de klieren en organen in balans te brengen en de energie rond het lichaam te laten circuleren. Zodoende zal de stroom van energie, gezondheid, een lang leven en rust in de geest teweegbrengen.

Als je dit onthoudt tijdens het beoefenen van yogahoudingen, zul je merken dat je veel sneller vooruitgang boekt. Maar zelfs net zo belangrijk, je zult echt genieten van je yogabeoefening. Het zal een vreugde zijn; het zal licht zijn, een plezier om te doen. ( vandaar de naam: Joy of Yoga) Ik zeg altijd dat het geheim van het hebben van een regelmatige persoonlijke routine is jezelf niet beoordelen; gewoon liefhebben, wat er op dat moment ook is.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur
Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.
Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

© 2008 - 2019   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.