Désirée Crooijmans


  • Geeft les in:
  • Kenmerkende lesstijl:
    Neemt je mee en daagt je uit
  • Wordt blij van:
    Verre reizen, koken, lekker eten en een goed glas wijn, motorrijden
  • Haalt inspiratie uit:
    Verre reizen
Hoe was jou eerste kennismaking met yoga?
Ik ben ooit begonnen met Hatha yoga, omdat mijn ademhaling niet goed was. Door Hatha yoga heb ik geleerd mijn ademhaling beter te controleren. Na twee jaar ben ik gestopt om te gaan reizen. Yoga kwam later weer op mijn pad. Ik zocht een meer activere vorm van yoga en ben power yoga gaan doen. Eerst één keer per week en al snel 2 à 3 keer per week. Dit veranderde geleidelijk aan naar een ashtanga yoga practice mysore-stijl. Ik merkte dat het niet alleen balans op mijn mat gaf maar ook in het dagelijkse leven.

Wat heb je het meest geleerd over jezelf door het beoefenen van yoga of meditatie?
Iedereen haalt wel iets uit het beoefenen van yoga. Voor mij is dat ik qua gevoel het dichts bij mijzelf blijf en vooral mijn onderbuik gevoel moet volgen. Wanneer ik veel aan mijn hoofd heb, merk ik dat ook in mijn practice. Het is gemakkelijk om het te negeren, maar juist door hiervan bewust te zijn is het gemakkelijker de gedachten los te laten. En de focus op het hier en nu te leggen.

Hoe ziet jouw yoga practice er uit op dit moment?
Ik heb op dit moment een redelijk steady practice. Dit wil zeggen dat ik vijf ochtenden in de week op mijn mat sta. Soms probeer ik op zondag een led-klas bij te wonen. Natuurlijk kom ik tijdens mijn practice uitdagingen tegen en gaat het de ene dag beter dan de andere. Juist door dit te accepteren kun je groeien. Dit geldt voor mij ook in het dagelijkse leven.

Wat vind je het belangrijkste om aan je cursisten mee te geven? Welke basistip wil je cursisten altijd meegeven?
Leer naar je lichaam te luisteren en keep breathing. Yoga is geen instant oplossing, maar geef het de tijd. In onze Westerse maatschappij zijn we gewend dat alles meteen resultaat moet geven. Bij yoga gaat het juist om de weg ernaar toe. Het doel is een mooie bijkomstigheid. In het begin van mijn yoga was ik vooral bezig dat ik een bepaalde houding wilde beheersen. Door de jaren heen ben ik er juist achtergekomen dat het niet gaat om een houding perfect te kunnen. Maar te voelen waarom er bijvoorbeeld geen ruimte is om te binden.O

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur
Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.
Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

© 2008 - 2019   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.