Suzan Derks


  • Geeft les in:
  • Kenmerkende lesstijl:
    Altijd zoekend naar de juiste ontwikkeling

Waarom zijn ashtanga yoga en jij een Match?
Zijn we eigenlijk wel een match? Als het zo is, is dat omdat je telkens dezelfde serie herhaald, ben je in staat verschil te voelen. Vandaag voelt mijn lichaam zo en gister was dat anders. Zo word ik gedwongen stil te staan bij mijn lichaam en soms mega volle hoofd. Lekker confronterend maar dat is wel nodig om niet constant mijn grens over te gaan. Ik hou van fysiek hard werken en geniet van de zweetdruppeltjes maar wat is het lastig als vandaag niet zo goed ging als gister.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
Zoals je hier boven leest, niet oordelen of mijn practice goed of slecht was. Maar accepteren dat hij was zoals hij was. En eigenlijk is dat mijn grootste les in het hele leven. Ik verwacht veel van mezelf en daarmee soms ook van de mensen om mijn heen of van mijn studenten. Ik vind het een uitdaging vrede te sluiten met wat is en mijzelf en anderen totaal te nemen zoals ze zijn.

Owja, en mediteren… ik voel een kleine weerstand tegen mediteren en dat komt omdat ik het zo super moeilijk vind. Ik probeer het nog steeds en sommige weken gaat dat beter als andere. Weet je wat ik zo lastig vind, dat je alle randvoorwaarden creëert om ontspannen en zonder prikkels van buiten af te gaan zitten en dan word je lekker met jezelf geconfronteerd. Al die gedachten over onzinnige dingen van de was, boodschappen en werk tot zware levenslessen en nog te verwerken gebeurtenissen. 

Een tip voor alle struggelaars met mij: zing een mantra, met je mala in je hand (anders raak je de tel kwijt). Dit was voor mij een goed begin en ik grijp er naar terug als ik er een puinhoop van maak in mijn hoofd.

Wie is je favoriete leraar en waarom?
Mijn favoriete leraar is Matthew sweeney. Omdat hij een beetje de rebel is van de Ashtanga yoga. Hij benadert het net een beetje minder dogmatisch dan Pattabhi Jois dat heeft gedaan. Ik heb 6 weken bij hem mogen studeren op Bali en dat heeft me als docent maar ook als student enorm laten groeien. Ik ben helemaal fan van zijn Moon Sequence, die speciaal is voor ons “gewone” mensen. Deze practice is zachter voor je lichaam en als docent zie ik vaak hoe mensen strugglen met de primary serie. Ik hoop me ooit zo ver geschoold te hebben dat ik jullie deze mooie practice kan aanbieden.

Wat zou je nog willen doen op het gebied van lesgeven?
Ik zou het liefst willen dat iedereen eens yoga zou doen. Wat zijn er nog veel mensen die hun lichaam niet goed voelen of het niet adequaat inzetten. Ik hoop door mijn lessen dat mensen hun lichaam beter leren kennen en er zelfs stiekem ook van gaan houden. Want wat heeft het veel mogelijkheden en wat moeten we er zuinig op zijn. Yoga is wat mij betreft voor iedereen, elke doelgroep en voor alle leeftijden. Ik hoop door er te zijn mensen mij en mijn collega’s van de yoga studio weten te vinden. Dan help ik te beginnen bij je lichaam en dan volgt vanzelf de practice van de mind.

Waar wordt je blij van?
Eten, alle sporten met een competitie element ;-) , eten, surfen, skateboarden, reizen, thee enne... had ik al eten gezegd? 

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur
Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.
Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

© 2008 - 2019   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.