Yoga gaat om jou

Wat ervaren onze cursisten?

Onze cursisten zijn echt niet altijd jonge lenige mensen die zichzelf dubbel kunnen vouwen. Ze zijn allemaal bij het begin begonnen. Soms zelfs met fysieke klachten. Iedereen heeft zijn eigen reden om met yoga te beginnen en zijn eigen reden om met yoga door te gaan. 

Laat je inspireren door hun verhalen. Wat is jouw drijfveer om te starten met yoga?

Stefanie

2 a 3 x per week Ashtanga yoga sinds 2010

Het leven is hectisch met een jong gezin en een drukke baan. Mijn gedachten gaan, zodra ze de kans krijgen, mee in die hectiek. Op die momenten raak ik gestrest en onrustig.
Yoga laat mij, met mijn gedachten, stil staan. Letterlijk, door stil te staan in een houding, maar het allerbelangrijkste, figuurlijk, stil staan in het leven.
Joy of Yoga geeft mij Joy of Live!

Michel

2 x per week Ashtanga Yoga sinds 2016

“Na jarenlange heupklachten adviseerde mijn fysiotherapeut mij om yoga te gaan doen. Ongetwijfeld heb ik de man met grote ogen en open mond aangekeken.
Ik deed aan hardlopen en aan krachttraining en dan nu naar yoga? Was yoga niet iets zweverigs en daar kon je toch niet moe van worden? Hoezo vooroordelen?

Uiteindelijk heb ik de stap gewaagd en ben 2 jaar geleden gestart met Asthanga yoga. Ik, die dacht sterk en lenig te zijn, werd de eerste periode behoorlijk gehinderd door mijn eigen ego. Oneerbiedig gezegd was yoga toch gewoon een beetje rekken en strekken? Wat werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt door die rare ademhaling en allerlei lastige posities.

Asthanga yoga beoefen je op je eigen niveau maar het kan fysiek heel zwaar zijn. Ik heb spieren gevoeld waar ik het bestaan niet van kende.

Nu weet ik inmiddels echter ook dat het bij Asthanga yoga om veel meer gaat dan alleen het fysieke aspect. Asthanga heeft mij niet alleen krachtiger gemaakt maar ook stabieler en bewuster. Ik zie het als een ontdekkingsreis waarbij ik echt nog aan het begin sta.

Vanaf mijn yogamat ontdek ik mezelf en val ik van mijn yogamat (soms letterlijk) dan zijn Désirée en Marion daar om mij weer erop te helpen. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel waardoor ik weer verder kan. Eigenlijk moet ik mijn fysiotherapeut heel dankbaar zijn dat ik Joy of Yoga heb mogen ontdekken. En mijn heupklachten? Die zijn zo goed als verdwenen.”

Monique

3 x per week Ashtanga yoga sinds 2013

"Ongeveer 4,5 jaar geleden begon ik met yoga. Waarom? Ik heb 3 kinderen, een drukke baan, een man die vaak in het buitenland is... kortom weinig rust en weinig tijd voor mezelf. Ik hoorde vaak veel positieve verhalen over yoga dus vond het de moeite waard eens te proberen. Tijdens de eerste les dacht ik meteen: ‘dit is niets voor mij maar ik moet het een kans geven’. Na een maand voelde het iets beter en na 2 maanden nog beter; dit zou wel eens goed voor me kunnen zijn! Met die motivatie lukte het me om te blijven gaan. Na een jaar kocht ik mijn eerste yoga outfit ( ik mocht van mezelf niet eerder iets aanschaffen aangezien ik al verschillende outfits van diverse ‘kortstondige sportavonturen’ thuis heb hangen waar ik niets mee doe ).

In januari van 2016 werd onze middelste dochter ziek. Ik had er geen grip op en dat vond ik zo frustrerend en lastig. Marion zei tegen mij: ‘jij moet nu sterk blijven!’ en die gedachte hield ik vast. Dat heeft me echt geholpen en nu nog steeds! Mijn yoga-matje gaat zelfs mee op vakantie ;-)

Jennemieke

1 x per week yin yoga 

Voordat ik aan yoga deed, had ik een heup die helemaal vast zat en gebruikte ik mijn lichaam heel eenzijdig (ik deed aan wielrennen of zat achter m’n bureau).
Sinds ik lid van Joy of Yoga ben, is die heup weer gewoon normaal gaan doen. Ook werd ik me ervan bewust dat ik veel te eenzijdig bewoog. De yoga heeft me geïnspireerd om bewuster met mijn lichaam om te gaan. Mijn lijf is beter in balans.
Als ik een week mis, dan merk ik dat meteen. En baal ik als een stekker. Voelt het ooit alsof alles op me afkomt, dan doe ik thuis een paar oefeningen die ik op m’n matje bij Joy of Yoga heb geleerd. Waarom ik niet eerder aan yin-yoga ben gaan doen, is me een raadsel.

Anoniem

1 x per week Hatha yoga sinds 2011

In een periode van grote stress ivm een scheiding ben ik bij Joy of Yoga in de les van Eva aangeschoven.
Het doet me erg veel goed, ben rustiger, pas het toe op momenten dat het even nodig is, kortom GEWELDIG!

Janine

2 x per week Ashtanga yoga sinds 2015

"Door asthanga yoga geef ik op een intensieve manier aandacht aan mijn lichaam en geest.
Het geeft me de rust die ik nodig heb als moeder van 2 jonge kinderen met een drukke baan in de horeca. 

Door de juiste begeleiding heb ik Asthanga yoga ook hoogzwanger kunnen beoefenen. Waardoor ik sterk en fit bleef tijdens de zwangerschap, bevalling en het herstel hiervan."

Anke

2 a 3 x per week ashtanga yoga sinds 2012

Joy of Yoga is voor mij wanneer ik in Savasana de vitaliteit en levensenergie voel stromen.
Dit is voor mij zeker niet vanzelfsprekend aangezien ik vijf jaar geleden het contact met mezelf nog volledig kwijt was. Met name de Mysore Style heeft een duidelijke verdieping gegeven in de beoefening van Ashtanga. Door mijn persoonlijke practice, geleid door de ademhaling ervaar ik meer contact met het fysieke en emotionele lichaam. 
Bijzonder om nu de flow, kracht, ruimte en ontspanning te voelen, waarbij ik de fysieke ongemakken steeds meer kan omarmen en vertrouwen heb in het zelfherstellend vermogen.

Daarnaast ervaar ik hoe groot de invloed is van mijn persoonlijke ontwikkeling en gemoedstoestand op mijn practice en omgekeerd. Het creëert bewustwording van de verbinding tussen het fysieke, emotionele en mentale aspect. Persoonlijke ontwikkeling, coaching en yoga gaan voor mij dan ook heel mooi samen.

Het ruime aanbod aan lessen en de flexibiliteit om hiertussen te switchen is voor mij een groot pluspunt. Daarnaast waardeer ik de persoonlijke begeleiding, aandacht en kennis van de docenten. De diversiteit met ieder haar eigen stijl van adjusten, tips en adviezen zijn altijd zeer waardevol. Dankbaar ben ik voor de lessen die ik bij Joy of Yoga mag volgen.

Namasté

Brent

Ashtanga yoga sinds 2011

De wekelijkse yogales is voor mij een fijn moment van geestelijke ontspanning en lichamelijke inspanning. Een practice van 1,5 uur levert mij weer volop energie om er de rest van de week tegenaan te gaan. Mensen die zoals ik een administratief en -of zittend beroep hebben zullen er zeker baat bij hebben en zich beter en energieker voelen.

Christel

1 x per week Hatha yoga sinds 2013

Ik ben Hatha yoga gaan doen om mijzelf terug te vinden.
Ik heb een hele goede keuze gemaakt, het is lichamelijk niet te zwaar, maar heb mezelf helemaal terug gevonden.
Lichamelijk en geestelijk gaat het ontzettend goed mede dankzij Astrid, die geweldige lessen geeft.

Yvonne

4 a 5 x per week Ashtanga yoga sinds 2017

Ashtanga Yoga geeft mij levensenergie. Geeft mij power. Geeft mij kracht. Soms nemen zaken mij iets meer in beslag dan ik zou willen. De Yoga helpt mij enorm.
Laat mij zijn in het moment. Dat voelt goed. Voor mij zelf ben ik namelijk ongeduldig. Ik kan nu rustig wachten voor een stoplicht, of heb niet in de gaten dat de trein te laat is, omdat ik gewoon heerlijk van de zon of het windje aan het genieten ben.
Ook kan ik beter loslaten. 
En dan te bedenken, dat ik vroeger zei: “Ik zou mij daar op een matje gaan liggen om thuis Yoga te doen:! Echt, niet dus. En nu, doe ik mijn praktice ook thuis heerlijk op mijn matje! Zo’n 4 keer in de week ben ik in de yogastudio. Thuis hoor / voel ik de aanwezigheid van de docenten. Iedere docente heeft haar eigen stijl, een ander begin van de les, een andere aanraking. Al met al een fijn team Joy of Yoga olv Marion.

Monique

 3 x per week Ashtanga yoga sinds 2016

"Ashtanga yoga is fysiek en geestelijk uitdagend. Elke practice is anders. Ik voel hoe mijn lijf die dag is. Soms doet het pijn, soms is de flow heerlijk. Het bewust worden van die verschillen, het voelen van mijn lijf, het doén maakt me krachtiger. Dezelfde houdingen steeds weer herhalen, zorgt voor een leerzame verdieping. De begeleiding hierbij door de docenten is geweldig. Zij leren mij stap voor stap ashtanga yoga te begrijpen en beoefenen."

Tjerk

3 x per week Ashtanga yoga sinds 2013

Yoga is de afgelopen jaren voor mij een houvast en leidraad geweest tijdens allerlei levensgebeurtenissen en veranderingen binnen relatie, werk, ziektes, loslaten en vreugde. 

Van jongst af aan was ik erg introvert, beta-gericht en daarbij sociaal minder aanwezig. Hierin is rond mijn 40e plots een omwenteling gekomen. Ik werd me bewuster van gevoel, emotie, kracht en zingeving. De levensgebeurtenissen en veranderingen waren hierin natuurlijk de catalyst. Kort daarna vond ik bij yoga een betrouwbaar kompas en zelfs een mogelijkheid tot sturing van de energie die ik door mijn lijf voel.

De Ashtanga yoga met al zijn 8 aspecten helpt me bij het integreren van lijf, emotie, geest en verbindingen met anderen en de wereld.
Alles wat ik daarbij leer lijkt het nieuwe beeld wat ik heb te bekrachtigen. Het is voor mij een enorme verrijking dat ik voortaan een duidelijke samenhang ervaar tussen lichaam, geest en ziel. 
Yoga verstilt en verheldert en brengt daarmee observatie, inzicht, troost en kracht.

De handvatten die yoga biedt met bewust gedrag, zelfreflectie, fysieke houdingen, ademhaling, naar binnen keren, aandacht, meditatie en versmelting zijn tegelijkertijd stapjes langs een boeiende ontdekkingsreis naar iets waarvan ik af en toe een glimp van opvang. Daarin zit een heel grote berusting die ik moeilijk kan verwoorden.

Eric

2 a 3 x per week Ashtanga yoga sinds 2014

Een aantal jaren geleden was mijn geest zo druk dat ik de rust niet meer kon vinden. Via een cursus op mijn werk kwam ik in aanraking met yoga. Ik besloot een ½ jaar te proberen of dit iets voor mij kon betekenen. Een schot in de roos! Het meeste in ons leven kunnen we niet beïnvloeden. Het enige wat we kunnen controleren is hoe wij ermee omgaan.

Ashtanga yoga helpt mij daarbij, door fysieke inspanning rust en ontspanning vinden. Bijkomend voordeel is dat ik door de yoga minder last heb van mijn astmatische bronchitis.
Ik voel me goed, Namasté.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur
Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.
Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

© 2008 - 2019   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.