Lezing over Ayurveda en voeding

Zondag 7 april 10.00 - 12.15 uur.

Alles wat je eet of drinkt heeft invloed op je leven – op je lichaam, op je gedachten en emoties, kortom, op je gezondheid.

 

Dat is de reden dat er binnen yoga en ayurveda, de zusterfilosofie van yoga, zoveel aandacht wordt besteed aan de juiste voeding. Maar ja, wat is de juiste voeding nou eigenlijk?

Tijdens deze workshop krijg je uitleg over de Ayurvedische kijk op voeding en het belang hiervan voor jou. Je gaat praktisch aan de slag om uit te zoeken welke voeding jou ondersteunt, en welke voeding dat juist niet doet (en dat is niet voor iedereen hetzelfde!) Je maakt kennis met de 6 smaken en met de termen vata, pitta en kapha en hoe je met die kennis de, voor jou, juiste keuzes kan maken. Je leert hoe je je voeding aan kunt passen aan de seizoenen en je leefritme. Je krijgt inzicht in hoe dat wat je eet je yogabeoefening kan voeden en andersom.
En natuurlijk is er tijdens de workshop ook iets te proeven :-)
De praktische adviezen kun je meteen al gaan toepassen en er is gelegenheid al je vragen over Ayurveda en voeding te stellen. Zo kun je vol inspiratie aan de slag met wat goed voor jou is!

De workshop wordt gegeven door Madeleine van der Hoek, onze Hatha Yoga en Yin Yoga docente bij Joy of Yoga

Madeleine: "Sinds 1993 heb ik veel cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van geneeskrachtige kruiden, (orthomoleculaire) voeding, Schüssler celzouten, Bachbloesemremedies, aromatherapie en Touch for Health. Ik ben gediplomeerd herborist (opleiding De Sprenk).
Een herborist is een kruidendeskundige die beschikt over een zeer brede kennis van gezondheidsbevorderende planten, van (ecologische) kweek en verzorging, tot oogst en verwerking in gezondheidsbevorderende producten en die kan adviseren over de inzet daarvan bij bepaalde klachten, veelal in combinatie met een gezonde voeding. Een prachtig beroep waarbij de ambachtelijke kennis van vroeger gecombineerd wordt met de wetenschappelijke kennis van nu. Daarnaast ben ik in het bezit van een diploma HBO medische basisvakken (Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem), een must voor iedere natuurgeneeskundige."

"Ik zie de natuur als helend en als helper op je pad."

Ayurveda
"Sinds een aantal jaren verdiep ik mij in Ayurveda. Deze meer dan 5000 jaar oude geneeswijze komt oorspronkelijk uit India. Ayurveda brengt mij verdieping en verbinding. Verbinding tussen lichaam, geest en ziel, maar ook tussen alles wat ik ontwikkeld, ervaren en geleerd heb. Mijn kennis en kunde wil ik met liefde inzetten voor de gezondheid van anderen. Met passie draag ik tijdens workshops en andere activiteiten mijn vak uit door middel van verhalen, kennis en ervaring, en respect voor mens en natuur, met als doel jong en oud (en iedereen daar tussen) te laten ervaren wat het voor hen kan betekenen."

We drinken in de pauze een ondersteunende thee met wat lekkers en ondersteunends.

Datum: Zondag 7 april 10.00 - 12.15 uur
Kosten: Joy of Yoga leden: € 25,-
Niet-Joy of Yoga leden: € 30,-

Madeleine van der Hoek

madeleine2* Verplichte velden
We sturen een kopie naar je e-mailadres.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur
Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.
Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

© 2008 - 2019   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.