Workshops

Overgangen - november 2018

Als we van de ene handeling naar de andere gaan, zien we de overgang vaak als “iets even snel tussendoor”.

Het ritje van of naar de yogales, het afsluiten van een project of computer, het opruimen van de tafel na het eten…de dag is vol met overgangetjes. Vaak doen we die overgangen onbewust. Het is iets wat tussendoor eventjes gebeurt zonder aandacht en aanwezigheid. Iets wat er niet toe doet.
Als we deze overgangen bewuster gaan doen en ervaren, kunnen we de voorgaande activiteit beter afsluiten en verwerken en de activiteit die erna komt beter aanvangen. Met meer aandacht.

Als we met aandacht de tafel afruimen, de borden afwassen / vaatwasser inruimen, kunnen we de maaltijd met dankbaarheid verteren. Voelen we in onze buik of het echt genoeg was of eigenlijk te veel. Kunnen we alles letterlijk schoonmaken en de avond clean en bewust ingaan. Dat hoeft niet langzaam, maar gewoon met aandacht.

Op deze manier krijg je er eigenlijk een heel stuk tijd erbij.

Je krijgt er eigenlijk een heel stuk leven erbij. Een stukje leven wat er ineens wel toedoet.

Alles doet er toe. Altijd!

Aandacht voor de kleine overgangen, helpt je om de grotere overgangen in het leven te kunnen dragen. De herfst en lente zijn de overgangsjaargetijden die intens mogen worden beleefd. 
Overgangen in je levenscycli zijn belangrijke jaren om jezelf te (her) ontdekken en er achter te komen wat jouw waardes zijn.
Bedenk eens voor jezelf wat er allemaal nog meer een overgang is en waar je meer aandacht aan kunt besteden. Eigenlijk ben je voortdurend in de stroom van veranderingen en overgangen. Als je meedeint, met aandacht, is er geen weerstand. En als er geen weerstand is, kan er vreugde ontstaan.
En meer kwaliteit van leven.

Alles is in wording. Alles gaat zoals het gaat en is zoals het is. Het leven is een onophoudelijke beweging in wording.

Van adem tot adem. De adem komt op, komt in de longen, vindt zijn weg in de luchtwegen en cellen en verdwijnt weer via de neus of mond. Alles beweegt continue. Iets komt op, het veranderd, het verdwijnt, enz.
We kunnen hierin oefenen in onze yoga les. Probeer eens tijdens je yoga les meer aandacht te besteden aan alle overgangen. Bij aanvang en net zoveel aandacht te geven aan de ruimte tussen alle oefeningen. Aan het verplaatsen van een kussen of blok. Of de vinyasa transitie in een ashtanga les. Je les kan zo 2 keer zo veel waarde bevatten. 
Maak van de overgang na de les een aandachtig ritueel door met aandacht de mat op te rollen en het dekentje op te vouwen en weer netjes neer te leggen voor de ander die na jou komt. Sluit het eens echt af en bereid je voor op wat komen gaat zonder op de automatische piloot te gaan.
Maak elke overgang bewust mee. De klein en de grote. ( zelfs de allergrootste).

Je krijgt er een groot stuk schoonheid bij in je leven.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur
Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.
Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk

© 2008 - 2019   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.