Adem en diepe ontspanning. Yoga Nidra en van Dixhoorn

Adem en ontspanningsoefeningen. Voor slechte slapers, onrustige zielen en iedereen die een nieuwe staat van ontspanning wil ervaren

Slaap van de yogi

Bij Yoga Nidra, ook wel "yogic sleep" of "slaap van de yogi" genoemd, ga je diep ontspannen waardoor jezelf in een toestand gaat bevinden tussen waken en slapen. We starten de workshop altijd met wat zachte yoga houdingen. Daarna ga je stil op je rug liggen en volg je instructies, oftewel de nidra sessie. Tijdens de sessie word je op een systematische manier tot een ultra diepe ontspanning gebracht welke doorwerkt op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.

Het is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati – oprichter van de Bihar School of Yoga in India. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet slaapt. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg.

Slechte inslapers die de oefening ’s avonds doen, vallen makkelijker in slaap. Slechte doorslapers liggen ’s nachts minder lang wakker. Maar ook andere voordelen als : een rustig hoofd, betere concentratie, meer energie, meer creativiteit en zelfs meer liefde voor zichzelf.

Jezelf resetten

‘Slaapyoga is als een powernap waarbij je wakker blijft’, schrijven Fidessa en Kirstin in ‘Slaapyoga’. ‘Je krijgt er een leeg hoofd van, het maakt je helder."
Op het moment dat je tijdens de yoga nidra compleet ontspannen bent, is je mind stil. Dan komt een intentie of krachtspreuk veel beter binnen. Het helpt je om deze sneller waarheid te laten worden.

Methode van Dixhoorn


Tijdens de workshop gaan we ook enkele adem en ontspanningsoefeningen doen uit de methode van Dixhoorn. De methode van Jan van Dixhoorn gaat ervan uit dat je middels adem- en ontspanningsoefeningen je eigen lichaamsspanning kan verlagen.

Data:

zaterdag 4 april
zaterdag 11 april
zaterdag 25 april
Tijd:
10:30 t/m +/- 12:15 uur

Investering: € 20,- per les voor leden van Joy of Yoga.
Voor niet leden van Joy of Yoga: € 25,-

Indien je alledrie tegelijk boekt: € 50,- voor leden
€ 65,- voor niet - leden.

Deze workshop is geschikt voor iedereen.

Docente: Marianne van Lankvelt.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.

Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk


© 2008 - 2020   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.