Yoga is een pad van bewustwording.

Het is een beoefening zonder gradaties.

Welke yogavorm past bij mij en wat betekent het om yoga te doen?

Yoga beoefening is: het ervaren en voelen zelf. Zodoende kan de één niet “beter” in yoga zijn dan de ander. Hoeveel ervaring je ook hebt: we begeven ons allemaal op ons eigen pad met ons eigen doel en oefening. Vergelijken heeft daardoor geen zin.
Yoga is de weg naar authenticiteit en zelfreflectie via het lichaam. Door het loslaten van het streven kom je tot je eigen kern. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen, alhoewel veel cursisten aangeven wel leniger te zijn geworden. Aandacht en lichaambewustwording, en toelaten wat je voelt zijn wél essentiele aspecten. Yoga is een voort-durend lange termijn proces, voor iedereen op zijn eigen wijze. 

Welke yogavorm je ook kiest, de lichamelijke effecten zijn soepelheid, kracht, bewegingsruimte, ontspanning en een betere ademhaling. Oftwel: een betere gezondheid Een goede ademhaling zorgt voor een betere energie doorstroming. Het geestelijke effect is innerlijke rust en het leren van het "op je gemak zijn" met ongemak . De manier waarop is alleen het verschil. 

Hatha Yoga - Yoga

Zoek je "gewone" yoga en wil je een goede indruk van wat yoga is, dan kies je deze lesvorm. Op het lesrooster vind je deze lessen onder de naam "yoga". Deze klassieke yogavorm is de moeder van alle fysieke yogastijlen. Een toegankelijke all-round les om tot rust te komen, ontspanning te creeren en het lichaam sterk en soepel te maken zonder het lichaam zwaar te belasten. In sommige hatha yogalessen zijn mindfulness, ademhalingtechniek of meditatie onderdelen van de les. Elke docente geeft haar eigen draai aan de inhoud van de les. 


Ashtanga Yoga

Ben je bereid om een stapje meer te doen en wil je kennismaken met de specialiteit van Joy of Yoga?  Ashtanga Yoga is een actiever programma waarin je zelfstandig onder individuele begeleiding aan je eigen ontwikkeling werkt. Een superboost voor je immuunsysteem! Mannen en vrouwen met een sterke motivatie tot fysieke en mentale ontwikkeling voelen zich aangetrokkken tot deze yogavorm. Zij hóuden van de  "energy flow" die de practice met zich meebrengt. In tradidionele kringen wordt deze manier van yoga beoefenen "mysore style" genoemd. Wij bieden dit op een laagdrempelige manier zonder de essentie te verliezen. 

Lichamelijk gezien ontwikkel je meer conditie, lenigheid en kracht dan andere yogavormen. De ademhaling staat ook meer centraal.


Yin Yoga

In deze les is ontspanning het allerbelangrijkste. De houdingen worden langer aangehouden en er is geen tempo. Alleen loslaten en traagheid. Yin yoga is een uitstekende manier om te ont-doen, te herstellen en te ontspannen. In alle rust krijg je de gelegenheid om volledig tot jezelf te komen. De houdingen zijn liggend of zittend op een yogamat. Je gewrichten worden mobieler en soepeler. Er ontstaat ruimte in je lijf door het zachter maken van het bindweefsel. Eenvoudig, maar niet makkelijk. 


Stoel yoga en bij chronische pijn

We bieden een speciale les voor mensen met chronische pijn, bijvoorbeeld door fibromyalgie of reuma of fysieke beperkingen. Deze les wordt gegeven op woensdag 11 uur.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.

Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk


© 2008 - 2022   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.