Welke yogavorm past bij jou?

Yoga beoefening is: het ervaren en voelen zelf. Zodoende kan de één niet “beter” in yoga zijn dan de ander. Er zijn geen gradaties of vergelijkingen. Elke les is daarom geschikt voor beginners. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen, alhoewel veel cursisten aangeven wel leniger te zijn geworden. Aandacht en lichaambewustwording, en toelaten wat je voelt zijn wél essentiele aspecten. Yoga is een voort-durend lange termijn proces, voor iedereen op zijn eigen wijze. 

Welke yogavorm je ook kiest, de lichamelijke effecten zijn soepelheid, kracht, bewegingsruimte, ontspanning en een betere ademhaling. Het geestelijke effect is innerlijke rust bij alle yogavormen.

Hoe nu te kiezen?
Kies een yogales op het tijdstip waarop het jou uitkomt of kies de les die aantrekkelijk voor je lijkt. Ervaar en proef de sfeer. En ga dan met een abonnement of strippenkaart verschillende lesvormen en docenten ervaren. 


Ashtanga Yoga

Actief, zelfstandig en aangepast


De specialiteit van Joy of Yoga

Als je actievere beweging houdt dan is deze les uitstekend geschikt voor jou, ook als beginner. Je wordt één op één begeleidt om op een volledig aangepaste manier een bepaalde reeks houdingen te beoefenen. Dit is geen "voordoen en nadoen" les en zeker geen "one size fits all". Een goede motivatie en een open mind om te leren is genoeg om te beginnen. 
Lichamelijk gezien ontwikkel je meer conditie, lenigheid en kracht dan andere yogavormen. De ademhaling staat ook meer centraal.
Meer interesse in deze bijzondere yogavorm: duik even verder..

Dag OchtendAvond
Maandag
09.00 uur

18:45 uur

Dinsdag
19:00 uur
Woensdag
09.00 uur
Donderdag
09.00 uur

19.00 uur

Zaterdag
09.00 uur

Hatha Yoga

Klassiek en allround

Zoek je "gewone" yoga en wil je een goede indruk van wat yoga is, dan kies je deze lesvorm. Deze klassieke yogavorm is de moeder van alle fysieke yogastijlen. Een toegankelijke all-round les om tot rust te komen, ontspanning te creeren en het lichaam sterk en soepel te maken zonder het lichaam zwaar te belasten. In sommige hatha yogalessen zijn mindfulness, ademhalingtechniek of meditatie onderdelen van de les. Elke docente geeft haar eigen draai aan de inhoud van de les. Een Hatha yogales duurt 5 kwartier. Onder de hatha yogalessen noemen wij ook de gentle flow lessen.
Dag OchtendAvond
Maandag

19:00 uur
20.30 uur

Dinsdag
09.15 uur
Dinsdag
11.00 uur
Woensdag
09.15 uur

19.00 uur

Donderdag

19.00 uur

Gentle flow / Vinyasa flow

Hatha yoga

Gentle flow is een Hatha yogales maar dan met meer flow. Je kunt hier elk moment instromen, want het woord zegt het al: gentle! Een zachte fijne les waarin je soepelheid en ontspanning ervaart. De docente praat jouw zodanig door de les zodat jouw ademhaling synchroon loopt met je bewegingen. Een heerlijk gevoel. 

Vinyasa flow is weer een stukje actiever dan een Gentle flow les. Een fijne flow met wat meer kracht, een goede ademhaling, lenigheid en natuurlijk een heerlijk ontspannen gevoel erna. Vergelijkbaar met poweryoga.

Dag Avond
Maandag

20.30 uur Vinyasa actief

Woensdag

19.00 uur

Donderdag

19.00 uur

Yin Yoga

Ontspanning

In deze les is ontspanning het allerbelangrijkste. De houdingen worden langer aangehouden en er is geen tempo. Alleen loslaten en traagheid. Yin yoga is een uitstekende manier om te ont-doen, te herstellen en te ontspannen. In alle rust krijg je de gelegenheid om volledig tot jezelf te komen. De houdingen zijn liggend of zittend op een yogamat. Je gewrichten worden mobieler en soepeler. Er ontstaat ruimte in je lijf door het zachter maken van het bindweefsel. Eenvoudig, maar niet makkelijk. 

Dag OchtendAvond
Maandag
09.15 uur
Woensdag

20.30 uur

Donderdag
09.00 uur

20.30 uur

Vrijdag
09.00 uur

Yoga bij chronische pijn

en stoel yoga

We bieden een speciale les voor mensen met chronische pijn, bijvoorbeeld door fibromyalgie of reuma of fysieke beperkingen. Deze les wordt gegeven op woensdag 11 uur.
Dag Ochtend
Woensdag
11.00 uur

Wat onze cursisten schrijven ...

Info & voorwaarden

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Contact

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2008 - 2023   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen