Welke yogavorm past bij mij en wat betekent het om yoga te doen?

Yoga beoefening is: het ervaren en voelen zelf. Zodoende kan de één niet “beter” in yoga zijn dan de ander. Er zijn geen gradaties of vergelijkingen. Elke les is daarom geschikt voor beginners. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen, alhoewel veel cursisten aangeven wel leniger te zijn geworden. Aandacht en lichaambewustwording, en toelaten wat je voelt zijn wél essentiele aspecten. Yoga is een voort-durend lange termijn proces, voor iedereen op zijn eigen wijze. 

Kies een yogales. Probeer een proefles uit. Proef de sfeer. En ga dan met een abonnement of strippenkaart verschillende lesvormen en docenten ervaren. Welke yogavorm je ook kiest, de lichamelijke effecten zijn soepelheid, kracht, bewegingsruimte, ontspanning en een betere ademhaling. Oftwel: een betere gezondheid Het geestelijke effect is innerlijke rust en het leren van het "op je gemak zijn" met ongemak.

Hatha Yoga: klassiek en allround

Zoek je "gewone" yoga en wil je een goede indruk van wat yoga is, dan kies je deze lesvorm. Deze klassieke yogavorm is de moeder van alle fysieke yogastijlen. Een toegankelijke all-round les om tot rust te komen, ontspanning te creeren en het lichaam sterk en soepel te maken zonder het lichaam zwaar te belasten. In sommige hatha yogalessen zijn mindfulness, ademhalingtechniek of meditatie onderdelen van de les. Elke docente geeft haar eigen draai aan de inhoud van de les. 


Gentle flow (hatha yoga)

Een Hatha yogales maar dan met meer flow. Je kunt hier elk moment instromen, want het woord zegt het al: gentle! Een zachte fijne les waarin je soepelheid en ontspanning ervaart. De docente praat jouw zodanig door de les zodat jouw ademhaling synchroon loopt met je bewegingen. Een heerlijk gevoel. Op woensdag om 19.00 uur.


Ashtanga Yoga: actief, zelfstandig en aangepast

Uitstekend geschikt voor beginners. Ondanks dat ashtanga yoga een actievere vorm is, word je als beginner één op één begeleid om op een volledig aangepaste manier een bepaalde reeks houdingen te beoefenen. Dit is geen "voordoen en nadoen" les en zeker geen "one size fits all". Een goede motivatie en een open mind om te leren is genoeg om te beginnen. 

Lichamelijk gezien ontwikkel je meer conditie, lenigheid en kracht dan andere yogavormen. De ademhaling staat ook meer centraal.


Yin Yoga: ontspanning

In deze les is ontspanning het allerbelangrijkste. De houdingen worden langer aangehouden en er is geen tempo. Alleen loslaten en traagheid. Yin yoga is een uitstekende manier om te ont-doen, te herstellen en te ontspannen. In alle rust krijg je de gelegenheid om volledig tot jezelf te komen. De houdingen zijn liggend of zittend op een yogamat. Je gewrichten worden mobieler en soepeler. Er ontstaat ruimte in je lijf door het zachter maken van het bindweefsel. Eenvoudig, maar niet makkelijk. 


Stoel yoga en bij chronische pijn

We bieden een speciale les voor mensen met chronische pijn, bijvoorbeeld door fibromyalgie of reuma of fysieke beperkingen. Deze les wordt gegeven op woensdag 11 uur.

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.

Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk


© 2008 - 2022   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.