Mindful omgaan met chronische pijn

Word je dagelijks geconfronteerd met pijn of fysieke beperkingen, bijvoorbeeld door fibromyalgie, reuma of andere chronische lichamelijke klachten?
Dan bieden we een Hatha yogales die speciaal ontwikkeld is voor jou. Met optionele ondersteuning van een stoel kunnen alle oefeningen met aandacht en zachtheid worden gedaan.

Wat houdt het in?

De beoefenaars
Onze cursisten in deze les zijn jong en ouder en hebben allemaal te maken met fysieke beperkingen, chronische vermoeidheid of chronische pijn. Sommigen kunnen niet lang staan of op de grond zitten. Dat is geen probleem voor het beoefenen van yoga in deze les.
Veel oefeningen worden (ook) aangeboden op een stoel of juist liggend. De les is daardoor toegankelijk voor echt iedereen.

De beoefenaars hebben te horen gekregen: je moet met de pijn leren leven. De intentie is daarom niet het wegnemen van pijn of als alternatief voor revalidatie. Zij leren in deze yoga les "opnieuw" bewegen binnen de grenzen van hun lichaam. Het is fijn om daardoor weer vertrouwen te krijgen in jezelf en in je eigen lijf.

 

Compassie


Op een zachte, compassievolle wijze omgaan met je lichaam kan de manier waarop je je lichaam en de pijn die je dagelijks ervaart, veranderen.
Je leert om fysieke en mentale grenzen te bewaken, ook in het dagelijks leven. Oordeelloze aandacht, opmerkzaamheid (mindful zijn), zachtheid, een moment van rust en ontspanning, even niets moeten. Deze ingrediënten hebben een positieve invloed op de beleving van bewegen met pijn en de stress en spanning die daarmee gepaard gaan.

Twijfel je of de dit een les is waar je naar op zoek bent, wil je meer informatie of wil je eens een les ervaren en met de docente bespreken wat ze voor je kan doen?
Neem contact op via of bel gerust 06 29 59 37 11 (Marion Philippo).

Deze les worden gegeven door Astrid van Rens op woensdagochtend van 11.00 - 12.15 uur.

 

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.

Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk


© 2008 - 2022   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.