Stilte en eenvoud

Stil zitten.
Ruimte vrijmaken om te ontdekken waar je waardes liggen en herontdekken waar je geluk ligt. 

Wat is zen?

Zen is niet "iets".
Zen is geen methode en geen systeem.
Zen is geen formule en kent geen dogma's. 
Zen is geen manier om gericht je doel te behalen en effectiever te kunnen successen.
Zen is geen weg met gradaties.
Zen is zijn. Zen is voelen. Zen is het leven zelf. Alles incusief.
En zonder iets te verwachten, kan zich iets gaan ontvouwen. Weten wie je bent en wat je voelt. Met de stroom meegaan en doen wat je moet doen. Met aandacht.

En dat geeft rust. Veel innerlijke rust. Zen brengt eenvoud en rust in je leven.

Een aantal voordelen weten?
Ondanks dat Zen niet doelgericht is ervaren onze cursisten de volgende effecten.
Onze cursisten melden na een aantal weken dagelijks mediteren dat ze beter slapen, zich beter kunnen concentreren en minder stress ervaren. Ook is de ademhaling rustiger. Na een aantal maanden melden ze beter om te kunnen gaan met onzekere situaties en ervaren sommigen minder angst en depressie. Ook een betere connectie met zichzelf en het maken van betere keuzes wordt vaak genoemd.

Wat is zenmeditatie?

Soms wordt een meditatie les gebracht als een manier om "even lekker te ontspannen". Het effect is echter vaak oppervlakkig en niet blijvend. Er verandert intern weinig zodat je steeds het gevoel behoud toch nog ergens buiten jezelf rust te moeten zoeken.

Wij gebruiken de Zen meditatie techniek om inzichten op te doen in je oude denk-en handel patronen die jou niet dienen. Door deze transparant te maken, kun je zuiverder en helderder handelen, beter afgestemd op wat de situatie van je vraagt. Met meer aandacht. 
Meditatie is dus een actieve en lerende methode om meer rust te verkrijgen. Je doet blijvende inzichten op die je denken en dus je leven meer kwaliteit geven.

Beginnerscursus Zen meditatie van 3 maanden

Een verdiepende lerende cursus

Lesinhoud:

We beginnen met de juiste houding. Een houding die bij jouw past. Er wordt aandacht besteed aan persoonlijke leer- en doelstellingen en we gaan leren om een dagelijkse zenmeditatie beoefening te ontwikkelen vanuit een intrinsieke motivatie. 

Doel van de cursus:
Zen meditatie stelt je in staat om betere keuzes te maken en om zuiverder je levensrichting te bepalen. Het "voelen" staat centraal. Ook ga je ontdekken hoe gedachten en emoties invloed uit kunnen oefenen op je leven en krijg je handvatten aangereikt om daarmee om te leren gaan.

Onderwerpen die worden uitgediept zijn oa: Ademhaling, concentratie, levensrichting, de leer van zen, de hart sutra ( lees hier) het 'ego", aandacht en afleiding, projectie en selectieve perceptie, koan, en geluk. Je leert hoe zenmeditatie je kan helpen om meer zelfinzicht en rust te verkrijgen.

Het belangrijkste van de introductiecursus zenmeditatie is dat je goed leert mediteren, zodat je in de meditatie, in jezelf rust kunt vinden en deze innerlijke rust kunt toepassen in je dagelijkse leven.

We gaan er in de introductiecursus vanuit dat je nog weinig of geen ervaring hebt met zenmeditatie. We introduceren de meditatie stap voor stap zodat je elk aspect ervan goed leert kennen. Na de eerste drie lessen heb je de houding en techniek goed onder de knie en wordt er verder gewerkt aan de verdieping van de rust tijdens de meditatie. De les begint met een interactieve inleiding van ongeveer drie kwartier over een thema. Daarna wordt er gemediteerd, afgewisseld met loopmeditatie om de benen te strekken en dan drink je gezamenlijk thee. In het eerste deel van de les is er veel ruimte om samen een gesprek te hebben over het onderwerp en daar vragen over te stellen, in het tweede deel van de les ligt de nadruk op het mediteren zelf.

De meesten cursisten willen leren mediteren omdat ze meer rust willen in hun leven. Veel onderwerpen die we in de inleidingen bespreken hebben dan ook als onderliggend doel je meer inzicht te geven in hoe je meer rust kunt vinden in jezelf en hoe zenmeditatie daar voor jou een bijdrage aan kan leveren. Onderwerpen die de langskomen zijn onder andere: omgaan met (digitale) stress, hoe vereenvoudig je het maken van keuzes in je leven en hoe leer je meer aandacht te geven aan zaken die jij belangrijk vindt.

Ook wordt in de loop van de introductiecursus duidelijk hoe gedachten en emoties invloed uitoefenen op je leven en krijg je handvatten aangereikt om daar beter mee om te gaan. Samen kijken we ook naar wat het woord ‘ego’ betekent en hoe ons idee over ons zelf invloed heeft in je dagelijkse leven. De goede mix tussen enerzijds het opdoen van nieuwe kennis en inzichten en anderzijds het opdoen van nieuwe ervaringen, zorgt ervoor dat deelnemers aan de introductiecursus de cursus als heel leerzaam en inspirerend ervaren.

Het belangrijkste aspecten van de meditatiecursus is dat je de meditatie en de rust die dat geeft, leert in te passen in je leven. Dan pluk je er echt de vruchten van. Dit leer je vooral door ook regelmatig thuis te oefenen en daarbij zijn de wekelijkse lessen, de ervaring van de leraar en de uitwisseling van ervaringen met je cursusgenoten een bron van inspiratie.

Tijdens de introductiecursus gebruiken we het heldere boek 'Leer denken wat je wil denken' van Rients Ritskes.

De vaste lesopbouw heeft een authentieke structuur: Themabespreking, zazen, kinhin (loopmeditatie), zazen, theeritueel, afsluiting.

Data
Zaterdag 12 september t/m 5 december 
Tijd: 11.00 - 12.45 uur.

We zitten stil, op 1,5 meter afstand van elkaar.

 • Investering: 
  De beginnerscursussen kosten € 175,-.

Zen is een ervaringsleer

Klik hier voor: zendeurne.nl
 • Betere concentratie
 • Omgaan met stress
 • Beter slapen
 • Innerlijke vrede
 • Blijvende inzichten
 • Meer rust
 • Een wijze van leven die als oprechter wordt ervaren
 • Integratie in het dagelijks leven

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
Deurne
Marion Philippo: 06 29 59 37 11

Contact

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

06 - 29 59 37 11
Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

Email:  

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Joy of Yoga
Oude Liesselseweg 16
5751 WP Deurne - Nederland

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 19.00 uur

Bel ons

Gelieve niet communiceren via whatsapp of sms.

Mail ons

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis
Helmond Rijpelberg
Helmond Dierdonk


© 2008 - 2020   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.